måndag 2 februari 2009

Godaste sockerkakan

Till Daniel och ni andra som med gott mod kan unna er en sötsak då och då, måste prova den här (men var beredd på att den är så god så att det troligtvis kommer att slinka ned mer en skiva!) Godaste sockerkakan jag någonsin ätit! Väldigt saftig.

Leila Lindholms sockerkaka med bär (hallon, blåbär etc.)

Ingredienser:
3 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
1 dl fil
3½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
lite citron saft
2½ dl bär (jag använde frysta)
1 msk mjöl
smör och ev. ströbröd till formen

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt (länge!). Smält smöret och rör i filen, blanda i det i äggsmeten och tillsätt citronsaft. Blanda vetemjöl,bakpulver, salt och vänd försiktigt (vispa ej!) ned det i smeten. Fyll en smörad och bröad sockerkaksform med smeten. Häll över mjöl över de frusna bären, skaka bort överflödigt mjöl och fördela bären i formen. Grädda i ca. 30-35 minuter, prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den.

Edit; glömde ange mängd bakpulver, 2 tsk ska det vara!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ska det inte vara något bakpulver i?

Charlotte sa...

Jodå! Skyller på amningshjärna!
2tsk ska det vara!