tisdag 17 februari 2009

Godast på länge

Efter ett besök hos Lina blev jag sugen på majssoppa. Har inga tidigare erfarenheter av majssoppa så jag tittade igenom lite olika recept, men det fanns inget som jag fastnade för så jag komponerade ihop en egen variant:

Mild majssoppa
450 gram fryst majs
ett par cm purjolök
ca. 1 l vatten
1 buljongtärning
½ dl creme fraiche
salt

Tina majsen, pressa ur så mycket vätska som du kan innan du häller majsen i en varm panna med olja i. Bryn majsen tills de får en uns av färg, häll sedan i majsen i det kokande vattnet. Tillsätt buljongtärningen. Bryn på den strimlade purjolöken innan du lägger i den i soppan. Låt koka en stund innan du mixar soppan med stavmixer. Ställ tillbaka kastrullen på plattan, ha i creme fraichen och rör runt tills den löst sig.

Servera gärna quesadillas till, vi gjorde dem på Libo tunnbröd, prästost och kalkon. Middagen blev en verklig höjdare som kommer repriseras många gånger om här i huset!

Inga kommentarer: