torsdag 26 februari 2009

Fram för konsumentmakt

Att Coop väljer bort Milko från och med i höst kan inte ha undgått någon som lyssnar på Radio Dalarna. P4 står på i bakgrunden för jämnan här, om inte Smaragden får för sig att hon vill skaka rumpan istället för att lyssna till "Centralen- för en gladare vardag".
Åter till Coop och mjölken. Precis som flertalet lyssnare tycker jag att det är tråkigt och dåligt av Kooperationen att välja att rata de lokalproducerade mejerialternativen. Men här har vi konsumenter stor makt- om vi väljer andra affärer än Coop så tror jag faktiskt att vi kan få dem att ta ändra sitt beslut, åtminstone vad gäller Dalarna. Se bara på City Gross, som ändrade sitt beslut ifrån att ta in Arla, efter protester från konsumenterna. Bytänkandet i Dalarna är i flera fall av ondo, men nu gäller det att vi utnyttjar det. Det skulle vara förödande för våra mjölkbönder här i Dalarna om Milko förlorar en så pass stor kund som Coop. Men beslutet är inte bara förödande för bönderna, utan även för miljön och för de konsumenter som värnar den i valet av sina inköp.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Tack för att du stödjer Milkos Dalamjölk/Landskapsmjölk - det värmer oss på Milko! Genom er konsumenter så kan vi gemensamt värna om de lokala bönderna, arbetstillfällena, den goda djuromsorgen som vi kan garantera genom Svenskt Sigill och de öppna landskapen. Kärlek är närhet!
Vänliga hälsningar
Lotta Bonthelius, PR-ansvarig Milko