onsdag 5 januari 2011

Mums!

Snart är det en liten som blir två år. Vi har börjat baka. Flörst ut var Falsk Toscakaka en snabbakad mäktig, lite kladdig kaka och dessutom omöjlig att misslyckas med:

Ingredienser:
4 ägg
6 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 g smält smör

Toscasmet:
75 g smör
2 dl socker
1,5 dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop med resten av ingredienserna. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädde ca. 12-15 min på 200 grader. Koka under tiden ihop toscasmeten under omrörning. Ta ut kakan ur ugnen, låt den svalna något inna du brer över toscasmeten. Grädda ytterligare 10 min. tills toscatäcket fått lite färg.

Någon bild blir det inte. Vår halvårsgamla kamera har lägligt nog gått sönder.

Inga kommentarer: