måndag 20 september 2010

Jag har en känsla av att många av de som röstade på SD inte har läst deras partiprogram

...eller snarare, jag hoppas att det är så. Att många av deras röster är rena missnöjesröster och inte uttryck för rasism. I vilket fall var det lika dumt att rösta på dem.

Här kommer utdrag från ur SD:s invandringspolitiska program:

"Hårt segregerade och invandrartäta kommuner skall också kunna begära och få ett undantag ifrån socialtjänstlagens krav på försörjningsansvar för samtliga personer som vistas i kommunen. Undantaget skall då gälla personer som under de senaste åren erhållit temporärt uppehållstillstånd."

Vad de som säger är alltså att människor i nöd, i kris som flytt sina länder för att söka skydd här ska leva utan pengar...hm...vad tror ni det leder till? Inte till något annat än mer smärta, hat och segrergering.

"Om dagens massinvandring får fortsätta kan det dock bli nödvändig med ett tillfälligt totalstopp för icke- västlig invandring, till dess att situationen i landet har blivit så stabil att en restriktiv sverigedemokratisk invandringspolitik kan börja implementeras."

"Sverigedemokraterna vill avskaffa det totalhavererade mångkulturalistiska samhällsexperimentet. Vi vill istället se en återgång till en assimileringspolitik liknande den som fördes i Sverige fram till mitten av 1970-talet."

"Assimilering är en lång och svår process som inte alltid lyckas och som i vissa fall kan ta flera generationer att fullborda."

Assimilinering betyder att invandrarna helt och hållet ska anpassa sig till den svenska kulturen, språk, värderingar och religion. Det är alltså inte fråga om integration.

För mig är det solklart. De anser att det finns en överordnad typ av människor, vita människor med västliga värderingar. De vill att alla ska bli svenskar, men vad händer om man inte assimilerar sig?
Jo, man ska då ge sig av, tillbaka till landet man kommer ifrån... Deportering av människor gjordes även på 30- och 40-talet.

Om någon av er som läser röstade på Sverigedemokraterna, kan ni stå för ovan citerade texter? Eller gjorde ni det för att alla politiker är samma skit, för att ni är besvikna och känner er osedda? I sådana fall, tycker ni att det är värt att invandrarna ska betala för det?

1 kommentar:

gustav sa...

Visst kan vi som röstat in sverigedemokraterna i riksdagen stå för det du citerat.

Jag ser det som en självklarhet att människor som väljer att bosätta sig i Sverige också assimileras och blir svenskar. Alternativet är att det byggs upp parallellsamhällen i samhället med sina egna normer och värderingar. Det är inte ok.

När jag rest och bott i andra länder har jag alltid själv levt efter devisen "ta seden dit man kommer". Varför skulle jag inte förvänta mig detsamma av de som kommer hit?