fredag 7 november 2008

Sju steg till Njutning

Tycker du om Almondy Daimkaka som finns i affärerna, men ägnar hellre lite tid åt att slänga ihop en egen, minst lika god variant, istället för att betala alldeles för många pengar åt någonting som försvinner fortare än kvickt? Prova då följande recept, vilket är en egen tolkning av Anna Maria Lindbloms recept som hon deltog i Kladdkake-SM med:

Choklad- och daimtårta med krispig jordnötsbotten
Du behöver:
Botten:
1 dl ljus sirap
250 g jordnötssmör
6 dl cornflakes
Tryffel:
450 g Marabou Daim
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
0,5 dl hackad mandel
+ 0,5 dl till garnering
Gör så här:
1. Klä botten av en form med löstagbar kant med bakplåtspapper.
2. Värm sirap och jordnötssmör så att det smälter ihop, det får ej koka. Dra kastrullen åt sidan, rör ner flingorna. Krossa flingorna lite. Tryck ut massan i formen.
3. Smält chokladen i en djup tallrik i micron (eller över vattenbad).
4. Koka upp grädde och mjölk.
5. Häll över chokladen i en bunke och häll sedan över den kokande grädden. Vispa med elvisp så att det blandas ordentligt, häll sedan i de hackade pistaschnötterna. Häll chokladkrämen över botten och ställ i kyl. Låt den gärna stå i kyl över natten, allra minst 5 timmar.
6. Lossa tårtan från kanten med en vass kniv. Garnera med hackad mandel och servera med vispad grädde.
7. Njut!

Inga kommentarer: